Програмата е одобрена със Заповед № РД 09-1720/11.08.2020 г. на министъра на образованието и науката.
Настоящият курс предлага методика за преподаване на организацията на операциите на рецепция, с фокус върху процедурите, свързани с приемането, правенето, потвърждаването, промяната и анулирането на резервации. Програмата се основава на онлайн и видео ресурси, които дават възможност за последващо използване за надгражданена капацитета на учителите по специални предмети в професионалните гимназии по туризъм.
Целта на програмата е да предостави нов ресурс за теоретична и практическа подготовка на бъдещите професионални кадри в областта на управлението на резервации на рецепция. С иновативна методика на обучение ще бъдат надградени знанията и уменията в следните направления:
- Представяне на рецепцията
- Етикет в общуването на рецепция
- Основи на счетоводството на рецепция
- Роли и отговорности в различните операции на рецепция
- Информационна сигурност
- Защита на личните данни
- Резервации; видове резервации
- Дистрибуционни канали за резервации
- Резервационни пакети
- Основни техники за продажба
- Резервации чрез консиерж
- Резервации за ресторанта
Програмата е одобрена със Заповед № РД 09-1720/11.08.2020 г. на министъра на образованието и науката.
Настоящият курс предлага методика за преподаване на организацията на операциите на рецепция, с фокус върху процедурите, свързани с приемането, правенето, потвърждаването, промяната и анулирането на резервации. Програмата се основава на онлайн и видео ресурси, които дават възможност за последващо използване за надгражданена капацитета на учителите по специални предмети в професионалните гимназии по туризъм.
Целта на програмата е да предостави нов ресурс за теоретична и практическа подготовка на бъдещите професионални кадри в областта на управлението на резервации на рецепция. С иновативна методика на обучение ще бъдат надградени знанията и уменията в следните направления:
- Представяне на рецепцията
- Етикет в общуването на рецепция
- Основи на счетоводството на рецепция
- Роли и отговорности в различните операции на рецепция
- Информационна сигурност
- Защита на личните данни
- Резервации; видове резервации
- Дистрибуционни канали за резервации
- Резервационни пакети
- Основни техники за продажба
- Резервации чрез консиерж
- Резервации за ресторанта